Lintah Treatment

  Lintah treatment ni aku buat dlm bulan Dis 2009. Slama ni dengar je org kata bagus. Tetiba satu hari tu terus dapat nur nak try. So aku pon pegi la dengan mak n adik kat Maiden.

Datang je kedai benda petama aku nmpak lintah.  Punya la geli tekuit2 lintah nya. Tapi nak baik punya pasal la kan. Geli sanggup ku harungi.

Kakak kedai pon ambil lintah kat dalam botol letak kan muka aku.  Lintah akan cari tempat yang ada darah kotor je. Kalau xda mmg dia xnk.

Kalau nak tau kat dahi aku paling lama die betapa. agaknya darah aku rasa jus kot..hohohoho

Harga utk lintah ni 1 ekor RM10 hengget sahaja..ada baeknya kite buat 5 ekor kalau baru 1st time. Lepas jek treatment jgn ingat korang bleh senang lenang nak makan ape pon bleh. Kena la ada pantangnya 2 minggu. Yup 2 minggu satu masa yg agak lama utk aku. Jgn jadi cam aku. baru masok hari ke3 da bantai makan macam2. So lagi teruklah jadinya jerawat makin lebat. So dari 2 minggu kena anjak lag jadi 1 bulan.

Apa pun yg penting apa pun yg kite buat kena ade disiplin diri utk lakukan ssuatu (E2 Pon kau nak bejaya)

So untuk korang yang mana nak try pegila kat maiden. Rawatan ni untuk resdung migrain, sakit2 otot n bemacam2 lagi..

Okey selamat mencuba..;)

Advertisements

Lovely Belat..

Semua orang ada best friend kan. Cam tu jgk dengan aku..Adek dgn Ucu nie aku kenail since sekolah menengah. Tapi yang paling best time Form 5. Semua problem kiteorg share happy sama, sedih, susah, senang, begaduh pon penah (biasala tu sedangkan dalam family pon ada lagi kan pulak stakat member2 ni kan). Korang nak tau antara yng menyebabkan pegadohan??

Haha..Lawak la..Ni pon salah aku jugak. Ala benda small metter. Dulu time xda kereta aku naik bus, aku ni penakot nk bayar tambang bus. Yg slalu jadi tukang bayar adek. So 1 day dia xnak tolong bayarkan, dia nak aku blaja sendiri. Aku punye marah dengan dia sampai xbetegur 2-3 hari. Tapi sampai bila kan. Mana boleh kiteorg berengganng.

Dengan ucu plak emmmm rasanya cam xde. Cuma kadang2 betelagah tu ada lah..Ala gadoh2 Sayang.

Sekarang nie Adek da pon kawin. Da nak masuk 2 org anak Yang tinggal aku  n ucu. Biler?? em soalan yang xda jawapan.  Kalau ada kad sampai tu maknanya seru da sampai lah..

Apa2 pon sampai bila pon dua orang ni adalah orang yang terpenting selain family aku. Luv u adek n ucu. Friends forever 🙂

Daun Bunga Raya

emm Daun Bunga Raya..

Ni pon dari member aku jgk. Benda ni aku rajin buat time keje kat Waterfrontct (Lot10). Tapi skang kemalasan menguuasai diri. Apa2 pan just nk share ngn korang je..Tapi kebaikan daun bunga raya ni rasanya semua da tau antaranya untuk rambut. btol x?? sooo cara2 nya ialah :

1. Petik daun bunga raya (Agak2 untuk rambut kita jek)

2. Kisar dengan letak air cikit jek. Agak2 air & daun menjadi satu. 😉 Tp kalau rajin tumbuk pon bleh. Almaklumla aku ni nk cepat jek & menyenangkan.

3. Then ambil daun yg dikisar td letak kan kat seluruh rambut. Lepas tu bungkus la kepala korang xkesah la pakai apa pun, yg penting daun td xmeleleh jatuh.

4. Dlm 1-2 jam dah boleh cuci sampai bersih.

5.  Korang akan dapat tengok rambut cm baru lepas g treatment. Kalau buat banyak kali baby hair akan mula keluar. Rambut jadi lembut, segar n guna jari pon boleh..hohoho

So apa lagi,  nak cantik kena ada usaha baru la dapat hasilnya.

🙂

Putih Telor

Zaman sekolah n 2-3 tahun lepas sekolah la punye cerita, aku punya belat ada sro buat putih telor letak kat muka. Tujuannya untuk kecantikan kulit. So kalau korang nak tau cara2 nya haha jeng jeng jeng :

1. Ambil 1 biji telor (xkesah r saiz ape2 pon janji telor)

2. Pecahkan telor, pastikan kita amik yang putih aje. Yg kuning tu suke hati korang la nak goreng ke, nak buang ke or whateva la.

3. Ambil facial cotton (kapas muka) celup kan kat putih telor tadi. Kalau boleh kat bawah permukaan kapas je. Yang atas tu kalau da terkena pon its ok bleh jugak la.

4.  Lepas tu tampal kat muka n ambil lg kapas sehingga keliling muka. Pastikan setiap kapas ditindih antara satu sama lain(keliling mata dikecualikan). Ni kira ala2 masker gitu.

5. Lepas jek settle semua boleh la tdo cam biasa. (Pastikan jgn becakap, ketawa ke, senyum ke sbb nya takot smpai pagi terbentuk ikot pergerakan muka.

6. Kalau tejaga dlm pukul 3 pg ke agak2 memang da kering sangat2 bleh la bukak slow2. Haaa nnti korang bleh tengok white/black head ade kat kapas tu. (Kalau muka yg xde mmg xkan jumpe la kan)

7.  Cuci dgn air suam , sabun n bilas dengan air paip.

8.  Kulit akan nmpk cam nur cayaha jek( cewah). Buat la seminggu 2 kali.

Ok selamat mencuba 😉

Protected: First Day build my own blog wordpress

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Protected: Hajimemashite..

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!